7ZŠ Kolín - VEX IQ CHALLENGE 2023 SLAPSHOT
 

VEX IQ CHALLENGE 2023 SLAPSHOT 

 

Dne 21.6.2023 se v  Praze  v  prostorách O2 Arény konala soutěž  robotických dovedností. Týmy hrály a soutěžily na obdélníkovém hřišti o  rozměrech 6 × 8 dlaždic.  Do bojů se zapojilo 21 týmů z  České republiky a 6 zahraničních týmů z  Německa, Slovinska a  Polska.  Naši školu reprezentovaly celkem 3 týmy (3, 3 a 2 žáci) s  názvy týmů – Rybičky, Petrol a Roboťáci. Účastnili jsme se ve 3 soutěžích, a navíc následovala ještě dovednostní hra. 

Určitě je na místě vyzdvihnout výborné zázemí celé soutěže. Při příchodu dostal každý tričko s  názvem soutěže a s ročníkem pořádané akce a rovněž pásku na zápěstí. Každý se také mohl kdykoliv občerstvit a celková organizace celé akce byla na mimořádné úrovni. 

Tato soutěž byla pro nás úplně první a spíše jsme jeli „okouknout“ celé dění soutěže a nasát atmosféru. I přes velmi krátkou, zhruba měsíční přípravu, si všichni soutěž velmi užili a náramně je to bavilo. Naše umístění z  celkových 27 týmů bylo 16., 18. a 21. místo.  

Další soutěž se bude konat již v  lednu a my rozhodně nechceme nic podcenit. Nyní máme šanci mít delší přípravu a rozhodně chceme lepší umístění. Na tuto soutěž se již nyní všichni moc těšíme.  Ve fotogalerii se můžete podívat na pár fotografií z této akce.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               RNDr. Jana Horáková

 
     
 

Webdesign: